Pages

May 7, 2015

Kako napraviti pletenicu od perli?



Osim u kosi, pletenice možete nositi oko vrata i na ruci, na primer pletenice od perli, pletenice od traka, lanaca, kože...
Ogroman je izbor boja i materijala koje možete kombinovati i isplesti vašu, unikatnu handmade ogrlicu ili narukvicu pletenicu, a potrebno je samo malo mašte i kreativnosti.
Uglavnom svi znamo kako se plete pletenica od tri niti, ovim tutorijalom videćete kako se plete od četiri niti.Širina ogrlice (narukvice) zavisi od broja nanizanih niti i veličine perli.Najviše vremena oduzima nizanje perli na konac ili najlon i potrebno je malo strpljenja.


Za jasniji pregled ovde pogledajte original tutorijal.


Ogrlica na slici je moja pletenica od Preciosa perlica, četiri pramena (ili strune) po četiri niti.Nanizano je oko 150 grama perlica na oko 10 metara konca (za heklanje).Pletenicu koju sam isplela od tirkiznih perlica je labavija verzija crvene pletenice.Radila sam je od dve tirkizne boje perli, metalik i mat, sa malo narandžaste i tamno crvene (ab sjaj).





Naravno, kao što sam rekla na početku posta, toliko je interesantnih komponenti koje možete uplesti u neku lepu i originalnu pletenicu, prilagodjenu vašem stilu, a na slikama dole je nekoliko ideja od kojih možete da počnete.



Ogrlice - IZVOR

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...