Pages

Jan 26, 2015

Kako napraviti wrap narukvicu od (eko) kože i perlica ?



Slojevite, napravljene od kombinacije kože(može i kanap) i raznobojnih perli velikih i malih.
Na slici su moje wrap narukvice.Za prvu je trebalo oko dva metra kožice, pet puta se omotava oko ruke, na drugu je otišlo manje kože i obe su napravljene sa češkim perlama.Ovo su bile 'probne' narukvice, posle sam ih pravila u raznim bojama.
Što se mene tiče, wrap narukvice su i dalje u trendu.

   

Ovo je LINK za korak po korak tutorial i vrlo je jasno prikazano.Konac može da bude i onaj za vez, dugmad neka budu veća.O boji i dužini sami odlučujete, a kombinacija je milion.

Jan 24, 2015

Mindjuše by D&G

Dolce & Gabbana 

Prelepe, zar ne!
Romantične, nežne, ženstvene...
Pozlaćeni elementi, kristal i resin smola.Mindjuše na klipsu.I kad ih ovako gledam, nista posebno ili komplikovano za napraviti.Ali, ovo nisu bilo kakve mindjuse, ovo su Dolce & Gabbana mindjuše.
Ovde sam ih videla  NET-A-PORTER, a cena ....

Jan 21, 2015

Kako fotografisati nakit?

Naravila sam "lightbox", moju handmade kutiju za slikanje nakita!!!
Eto, mogla bih reci da mi je ulepsalo dan saznanje da cu ubuduce postavljati malo lepse fotografije.Kolikogod da je lep i neobican komad koji napravim, bez dobre fotke nema nista.Kao da nista nisam radila, a stvarno sam na sve nacine pokusavala da uslikam najbolje sto moze.
Nece biti savrsene, ali sigurno ce biti bolje nego dosadasnje sllike.
Ova dva sedef prstena su danas izasla iz te kutije.





Video tutorial kako napraviti "lightbox" od kartonske kutije i belog papira.
Ovo je najkraci video tutorial koji sam nasla, vrlo jednostavno, potrebno je oko 15 minuta da se napravi.




Ovo je moja kutija. Dobro bi bilo da je kutija veca, recimo u ovu jedva da stane stalak za ogrlice, znaci da cu uskoro praviti vecu. Oblozila sam je belim papirom za pecenje, a unutar kutije je pamucni materijal koji cu zameniti belim hamer papirom.Postavila sam dve stone lampe sa strane i jednu odozgo.Sijalice su stedljive sa belom svetlocu, nisu jeftine ali ce potrajati.



Jan 19, 2015

Kako napraviti mindjuse sa cirkonima i kicankama? (I)


Kićanke su definitivno hit 2014., a verujem da im popularnost nece biti nista manja ni ove godine.Mogu da budu dodatak na ogrlicama i narukvicama, ali se ubedljivo najvise koriste za mindjuse.Jos ako mindjuse imaju cirkone ili stras zajedno sa kicankama su pun pogodak.


Ima ih u raznim bojama i velicinama, i kad ih kupujem prosto ne znam koje bih pre uzela, a verujem da je tako i kod drugih hobista.


Kicanke ne moraju da budu od  svilenog konca ili (eko) koze, recimo da bi zanimljive bile od perlica i evo primer. Ovo su Oscar de la Renta mindjuse i kostaju mnooogo, ali uz malo truda svako moze da napravi ovakve ili slicne.




I ove kicanke sa lancicima su lepe, jednostavne i elegantne, malo(!!!) jeftinije nego prethodne...



Ako želite sami da napravite kicanke i mindjuse od istih, predlazem da pogledate sledece tutoriale.Nista nije komplikovano, pratite slike, sami odlucujete o boji i duzini.


PRVI TUTORIAL  pokazuje kako se prave od kicanke od konca.




DRUGOM TUTORIALU  videcete kicanke u kombinaciji sa cirkonima.


Rhinestone Tassel Earrings



I TRECI TUTORIAL , mindjuse sa kicankom od lancica.


the final look of the long chain tassel earrings



Ovo je moja kombinacija, cirkoni lila i prozirni sa AB prelivom i bele duge kicanke. I sigurno mnooogo povoljnije od crvenih kicanki s pocetka posta. Proverite OVDE.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...