Pages

May 1, 2015

Nakit '70.


pop-break

Pantalone zvonarice, maxi haljine i suknje, afro frizure, platforme, svetlucava šminka. cvetni motivi,eksplozija boja i dezena, malo hipi, malo disco...
To su '70e i vratile su se moderno upakovane i prilagodjene novom vremenu.
Cela decenija podeljena je na dva dela, prvi deo je hipi ili boho, a drugi disco.Dve reči koje najbolje oslikavaju hipi look su handmade i natural(prirodno).Sredinom sedamdesetih hipi izgled polako nestaje, stilovi su  i dalje "casual" i počinje disco groznica.

Za retro look i nakit iz sedamdesetih može biti dovoljan.Mnogi trendovi u nakitu koji su bili popularni tih godina, još uvek su moderni.



Prvi deo 70-ih je rezervisan za hipi i nakit inspirisan etno motivima.Nose se duge ogrlice i pojasevi od perlica i drvenih perli, privezak sa znakom "peace" je obavezan, zatim nakit od školjki i slonove kosti.




Kasne 70-e je obeležio "disco", raskošan dizajn, sjajan i svetlucav nakit.Nosile su se duge viseće mindjuše, drago kamenje, moderne su ogrlice sa lancima u više slojeva.

Sedamdesete su u znaku upadljivog i velikog nakita, statement nakita, koji je i ove 2015. vrlo popularan kao spoj starog i novog.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...